Webcammen met goede belichting

De meeste webcamgirls die net beginnen in de branche vergeten een aantal belangrijke, essentiële dingen tijdens het werk als webcamgirl. Vooral qua licht is het niet altijd goed en zitten veel modellen in het duister te webcammen! Hierdoor haken veel potentiële webcam klanten gelijk af. Wij leggen in dit artikel uit hoe je met goede verlichting meer kan verdienen.

Verlichting tijdens het cammen

Klanten die met je komen webcammen willen natuurlijk veel ‘lekkers’ zien. Als klanten in de chatbox komen en zien dat het model in het donker zit zullen ze snel geneigd zijn om weg te klikken en naar een ander model op zoek gaan. Goede verlichting tijdens het cammen is erg belangrijk anders verlies je klanten. Je hebt niet de duurste webcam hier voor nodig, zelfs een goedkope webcam kan het goed doen. Het licht vaak niet alleen aan de kwaliteit van de webcam die gebruikt wordt maar ook de verlichting in de ruimte waar gewerkt wordt. Je wilt natuurlijk goed zichtbaar zijn, maar zeker ook niet overbelicht waardoor er veel licht gereflecteerd wordt en de klant alsnog niet alles goed ziet. Naast het aanschaffen van een goede HD-webcam, raden wij je aan om er voor te zorgen dat de webcam ruimte waar je werkt goed belicht is.

Hier volgen enkele voorbeelden van webcamgirls die de belichting goed hebben aangepakt. Je kunt kijken hoe zij het doen en wellicht aspecten zelf toepassen.

Het is niet nodig om in het begin van je carrière als webcamgirl gelijk te duurste spullen aan te schaffen. Het beste van het beste kopen is geld weggooien en onnodig. Webcammen voor geld kan, zeker in het begin voor weinig en dure investeringen zijn niet nodig. Als je na een tijdje gewerkt te hebben en wat geld verdient hebt kan je dat geld gebruiken om te investeren in je werk. Als webcamgirl ben je eigen baas en je kunt na een tijdje kiezen om investeringen te doen. Een betere webcam met HD-kwaliteit kan bijvoorbeeld een goed zijn om meer verdiensten te maken.

Rekening houden met verlichting tijdens het webcammen

Verlichting (staande lamp, bureaulamp of werklamp etc.) van je webcam ruimte is erg belangrijk, de meeste startende webcammodellen vergeten dit aspect. Je kunt de beeldkwaliteit omhoog brengen door er voor te zorgen dat er veel natuurlijk daglicht je ruimte binnenkomt. Vaak is dit niet mogelijk, bijvoorbeeld als je in de avonduren gaat webcammen. Je zult dan ook alternatieve lichtbronnen moeten regelen.

Voor extra licht kun je een staande lamp gebruiken met indirect licht. Positioneer de lamp op hoofdhoogte en zorg dat je niet al te felle lampjes gebruikt. Je kunt bijvoorbeeld twee lampjes naast je webcam plaatsen, gericht op je gezicht en lichaam. Sfeerverlichting zou hier ook goed kunnen werken. Sommige modellen gebruiken lichtjes met een kleurtje om een erotische sfeer te creëren.

Als je eenmaal de lampen geplaatst hebt kun je kijken hoe jouw webcam beeld overkomt en eventueel wat aanpassingen doen. Je kunt er mee spelen totdat je de perfecte belichting heb voor het webcammen. Bij het plaatsen van de verlichting houd er rekening mee dat je ze niet direct in de webcam schijnt! Je kunt ze het beste ter hoogte van je gezicht/borsten plaatsen.

Voor alle lampen geldt het trouwens, dat ze absoluut niet direct in de webcam moeten schijnen, het best plaatst je de lampen op dezelfde hoogte als jezelf. In ieder geval niet hoger dan jouw hoofdhoogte.

Investeren in een professionele verlichting set

Dit kost wat meer geld als de vorige manieren die wij hebben ‘uitgelicht’, maar het kan het geld waard zijn om professionele lichten aan te schaffen. Als je een tijdje hebt gewerkt als webcamgirl en flink wat geld hebt verdient kan dit zeker iets zijn om over na te denken. De huis tuin en keuken verlichting kan je verruilen voor professionele studio verlichting. Dit zal de beeldkwaliteit qua licht zeker verbeteren. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt, van een paar tientjes tot honderden euro’s. Welke set lichten/lampen je koopt voor je camera ruimte, zorg er voor dat het een daglicht lamp (volspectrumlamp) is. Dit is het beste en meest natuurlijke vorm van licht en werkt prima tijdens het webcammen.

Conclusie – let op je verlichting

Ik hoop dat vele camgirls dit stuk zullen lezen en er wat uit halen wat voor hen belangrijk is. Het feit dat verlichting tijdens het webcammen belangrijk staat vast. Als klanten met jou kommen webcammen en een mooi beeld krijgen waar ze alles goed kunnen zien dan zullen ze langer blijven en zeker een keer terugkomen. Dit betekend goede verdiensten maken!

Trefwoorden: verlichting tijdens het cammen voor geld, cammen voor geld, verdient als webcammodel, welke licht webcammen, webcam licht, verlichting webcammen, sfeerverlichting webcamgirl