Hoe ziet een webcamsite er uit?

Is het mogelijk om zelf een kijkje te nemen in de chat?

Natuurlijk wil je weten hoe de website er uit ziet waarop je kunt werken als model – de webcamsex site waar klanten in kunnen bellen om te chatten. Je kunt, met deze speciale actie, gratis 3 minuten de webcam chat bezoeken. Om gratis de cams te bekijken klik je hier. Geef de gevraagde gegevens door. Na het invullen ontvang je een profiel die je tijdelijk kunt gebruiken om te kijken naar de cams. Je krijgt gratis 3 minuten op de webcam chat. Op de site kun je alles doen wat (betalende) klanten ook zouden kunnen en kun je chatten met één van de aanwezig webcam modellen. Tip: gebruik je tijd op de site om eens te kijken hoe de webcamgirls hun profiel hebben opgezet met foto’s, filmpjes en omschrijving – dit zijn dingen die je later ook zelf kan toepassen als je gaat werken als webcamgirl!

Heb ik een speciale computer en webcam nodig?

Nee, een simpele, goedkope laptop of computer met een webcam zal prima werken. Het is aan te raden dat je na een tijdje een upgrade doet. Hardware upgraden zorgt voor een professionele uitstraling doordat je beter beeld en geluid hebt.

Het investeren in een goede kwaliteit webcam met HD en geluid mogelijkheid is zeker de moeite waard, omdat je zo veel meer klanten trekt en langer ‘vasthoud’ tijdens een webcam chat. Klanten kijken liever naar een scherp, duidelijk beeld met hoge resolutie en niet naar een donker, korrelige beeld dat je hebt met een oude webcam.

Kan ik ook direct stoppen met het webcam werk?

Ja, dat kan. Als webcamgirl werk je als zelfstandige zonder vast contract. Hierdoor is het mogelijk om op elk moment te stoppen. Je bepaalt ook zelf of je online komt chatten. Als je het werk niet meer leuk vind en wil stoppen kan dat door niet meer in te loggen. Na een paar maanden zonder activiteit op je account wordt deze automatisch verwijderd.

Werken als webcamgirl is geheel vrijblijvend thuiswerk.

Moet ik op bepaalde tijden werken/inloggen?

Het grootte voordeel van webcamgirl werk is dat je zelf je werktijden mag indelen. Je bepaald helemaal zelf wanneer je ga werken. De webcamsites zijn 24/7 online. Je kunt op ieder moment van de dag besluiten om in te loggen en te gaan chatten. Wij raden je aan om vooral op de drukkere tijden in te loggen (avonduren). Het is in de avonduren dat het een stuk drukker is waardoor je sneller/meer kan verdienen. De beste tijden zijn op Donderdag en Vrijdag avond, maar ook in de weekeinde. Als je regelmatig inlogd om te werken dan kom je er vanzelf achter welke tijden het beste lopen en wanneer het de moeite waard is om te gaan werken. Kies je de juiste tijden dan kan je extra veel verdienen doordat jouw chat meer bezoekers ontvangt dan op normale/rustige uren. Als webcammodel kan je inloggen en stoppen wanneer het jou uitkomt. Je hoeft geen minimaal of maximaal aantal uur online te zijn.

Hoe oud moet je zijn voor werken als webcamgirl?

Je moet minimaal 18 jaar oud zijn om te kunnen werken als webcammodel. Het minimum leeftijd is 18, maar je bent nooit te oud om mee te doen als webcammodel. Er zijn webcamdames van 50+ die met veel plezier achter de webcam werken. Er is vraag naar modellen van alle leeftijden.

Ik wil webcamgirl worden, maar wat zijn de verwachtingen?

Er zijn geen verwachtingen of verplichtingen. Helemaal niets! Je moet natuurlijk wel wat tijd en energie in je werk stoppen. Het gaat allemaal niet vanzelf. De webcambureaus verwachten en/of verplichten webcamgirls niets. Er zijn wel een aantal regels waar je aan moet houden, maar verder heb je de touwtjes zelf in handen. De bezoekers komen met de verwachting om (erotisch) vermaakt te worden, maar jij bepaalt zelf in hoeverre je gaat achter de webcam. Maak er een sexy, spannende show van en je zult veel geld verdienen als webcamgirl!

Op welke manier worden mijn verdiensten uitbetaald?

De verdiensten worden overgemaakt naar jouw (Nederlandse of buitenlandse) bankrekening. Je ontvangt netjes een credit factuur van je verdiensten in de vorm van een pdf en deze kan je ook bekijken als je bent ingelogd op je profielpagina. Op deze factuur staan alle minuten en de verdiensten per dag opgesomd. Zo heb je altijd volledig inzicht van je gemaakte verdiensten. Alle webcambureaus hebben een vaste dag van uitbetaling. Je kunt bij Islive ook kiezen of je per maand of 3x per maand wordt uitbetaald. IsLive, Live Jasmin en Xmodels (de drie grootste webcambureaus) betalen altijd op tijd en correct uit. Wij hebben nog nooit een klacht ontvangen van een model die niet is uitbetaald.

Kan ik onherkenbaar als webcammodel aan het werk?

Ja dat kan zeker. Veel modellen kiezen er voor om hun gezicht buiten beeld te houden of cammen met een masker op. Je bent hier helemaal vrij in en je kan er creatief mee omgaan (pruik op, zonnebril enz.). Als webcammodel mag je zelf beslissen wat je hiermee doet. Natuurlijk is het wel zo dat in het algemeen bezoekers je graag willen helemaal willen zien. Je kan daarom het beste werken met een sexy outfit, make-up of masker zodat je volledig in beeld bent, maar toch niet herkenbaar.

Ben ik wel geschikt als webcammodel?

– wie kan er meedoen als model?

De meeste mensen denken dat webcamgirl werk alleen maar geschikt is voor mooie jonge, slanke meiden. Dit is zeker niet waar. Het is zo iedereen, vanaf 18 jaar, geschikt is voor het werken als webcamgirl. Er komen veel bezoekers op de webcamsites. Deze bezoekers zijn van alle leeftijd/soorten/maten en zoeken allemaal naar een bepaald type model om live mee te gaan.

Het feit dat er veel klanten komen op de webcam-platformen betekend dat er voor elk type model genoeg werk is – er is altijd wel een klant die in je chatbox komt kijken. Veel webcam klanten komen vaak ook alleen maar voor leuk contact met een meisje en willen alleen maar even chatten zonder dat de webcam aan gaat. Als je een sexy chatmaatje kunt zijn waar ze ook echt goed mee kunnen praten dan ga je zeker scoren als webcammodel!

Moet ik belasting betalen over mijn verdiensten?

Ja, je moet altijd belasting betalen over de verdiensten die je ontvangt. Als webcamgirl is dit jou eigen verantwoordelijkheid. Hoeveel belasting je moet betalen is voor iedereen anders want het hangt van je persoonlijke situatie af. Hoeveel en of je moet betalen hangt van vele factoren af zoals je (vaste) baan, toeslagen die je ontvangt, hoe oud je bent, hoeveel uur je werkt en hoe veel geld je (bij)verdient. Wanneer je geen bijzondere toeslagen terugkrijgt, kan je gemakkelijk een paar honderd euro per maand bijverdienen zonder daar aangifte van te doen en/of belasting over te betalen. Wij raden ieder model aan om dit zelf na te gaan voor hun eigen situatie. Je kunt de Belastingdienst altijd telefonisch bereiken om te vragen wat de bijverdien-grens voor jou is. Je hoeft ze natuurlijk niet precies uit te leggen wat voor soort werk je doet. Het melden dat je ‘via internet’ geld verdient is voldoende.

Handige bronnen en linkjes voor meer informatie: