Beginnen met een baan als webcamgirl hoeft niet duur te zijn. De meeste spullen die je nodig hebt heb je waarschijnlijk al in huis en er zijn geen dure investeringen nodig. In dit artikel leggen wij uit wat de benodigdheden zijn om webcamgirl te worden. Wij hebben het over de basisspullen en extra dingen die je kunt gebruiken om je werk goed te doen.

Wat voor spullen heb ik nodig voor webcam werk?
Wat voor spullen heb ik nodig voor webcam werk?

Benodigdheden van een webcamgirl

Je hebt besloten om webcamgirl te worden, je hebt je aangemeld, maar vraagt je nu misschien af… Wat heb je nodig voor het werk?

Om goed te kunnen werken en verdienen als webcamgirl heb je een aantal basisspullen nodig om je werk goed te kunnen uitvoeren.

Een goede computer of laptop om mee te werken
Een goede computer of laptop om mee te werken

Een computer of laptop om op te werken

Natuurlijk, om te kunnen webcammen heb je een computer of laptop nodig met een webcam.

Een vaste computer toren, een gewone reguliere PC is prima, maar een laptop geeft je veel meer opties. Sommige webcamgirls werken op verschillende plekken en een laptop maakt dat mogelijk. Een laptop kun je ook meenemen als je gaat douchen (niet onder de douche natuurlijk!) en kunnen klanten meegenieten van een spannend momentje in de badkamer. Een laptop geeft je meer mogelijkheden om het nog interactiever te maken voor klanten.

Een kwaliteit webcam met geluid

Een goede hoge resolutie webcam is erg belangrijk. Koop een goede kwaliteit HD webcam, liefst eentje met geluid, zodat webcam klanten jou goed kunnen zien en horen. Webcammen met geluid aan geeft de klant een extra dimensie dan beeld alleen.

Klanten die met je komen webcammen willen de beste webcamsex mogelijk. Dat betekend dat ze een helder, scherp beeld krijgen en geluid, zodat ze je goed kunnen zien en horen.

Via marktplaats kan je vaak een prima webcam krijgen voor een prikkie. Als je een nieuwe webcam wil aanschaffen kun je het beste naar een online prijsvergelijking website gaan om je te informeren over de verschillende opties van de cams en de winkels waar je een goede cam krijgt voor weinig geld.

Betrouwbaar, snel internet

Een kwaliteit webcam staat centraal, maar naast een goede webcam heb je een snelle, betrouwbare internetverbinding nodig. Het beste is een verbinding zonder zonder datalimiet. Videochatten kost veel bandbreedte en slokt data op. Je wilt natuurlijk niet de situatie hebben dat je aan het einde van de maand niet meer kan werken, omdat je geen data meer over hebt. De meeste internet providers in Nederland bieden ongelimiteerde data aan in hun contracten, dus dat moet voor de meeste mensen geen probleem zijn. De betrouwbaarheid van de wifi verbinding moet ook optimaal zijn anders zit je straks in de chat met klanten en valt het internet uit. Als je vaak dit soort gevallen krijgt zullen klanten snel afhaken en nooit meer terugkomen. Wifi is prima om te gebruiken, maar een vaste internetconnectie via een kabeltje is wellicht de beste optie en zorgt ook voor een super snelle, betrouwbare verbinding dat niet snel zal uitvallen.

Webcamgirls moeten er zelf voor zorgen dat ze de basis benodigdheden in huis hebben alvorens te starten met werken. Gelukkig hebben de meeste mensen deze spullen al en kunnen, na het aanmelden als model, direct beginnen met cammen.

Kostbare investeringen zijn niet nodig!

Cammen voor geld is laagdrempelig en toegankelijk voor iedere vrouw. Als camgirl geld verdienen hoeft niet duur te zijn. Cam sex en het geven van een spetterende cam show, kan al met de genoemde basisspullen.

Voor deze vorm van thuiswerk hoef je niet naar de eerste beste MediaMarkt te rennen en gelijk een dure, krachtige gaming computer en de beste HD webcam kopen.

Je hoeft (haast) geen investeringen te doen. Dure, nieuwe spullen zijn niet nodig om te kunnen beginnen met werken! Start gewoon met wat je al hebt en na het sparen van een paar weken verdiensten kun je er voor kiezen om je huidige apparatuur te upgraden als dat nodig is!

Wij raden alle modellen aan om, in het begin, het geld niet snel uit te geven. Eerst even wat ervaring op doen, minuten maken achter de webcam en geld verdienen. Daarna pas geld uitgeven aan nieuwe spullen!

Overzicht van alle dingen die je nodig hebt als webcamgirl

Starten als zelfstandig webcamgirl is eenvoudig, maar je hebt er een aantal dingen voor nodig.

Om het makkelijk te maken noteren wij hier de dingen die je nodig hebt als camgirl. Een aantal dingen zijn optioneel, maar de basis dingen, zoals internet, goede webcam en een computer/laptop heb je natuurlijk echt nodig om te kunnen webcammen!

Als je deze artikelen nog niet hebt dan is het zaak om dit te regelen voor het aanmelden als camgirl

Technische apparatuur dat nodig is voor camgirl werk
Technische apparatuur dat nodig is voor camgirl werk

Technische apparatuur dat je nodig hebt

 • Computer of laptop (basis)
 • Goede kwaliteit HD-webcam met ingebouwd geluid microfoon of een headset die je op kunt doen. (basis)
 • Een stabiele, betrouwbare internet connectie via een vaste kabel of WIFI (basis)

Niet-technische apparatuur dat je nodig hebt

 • Sexy lingerie, kostuums, kleding en spannende outfits (optioneel)
 • Erotische speeltjes. Een dildokopen of vibrator is een echte aanrader (optioneel)
 • Als je bdsm-camgirl wil zijn kan je een zweepje, masker en andere bdsm-spullen kopen. Hiermee kun je een prima show neerzetten
 • Een lampje of sfeerverlichting (een mooie bureaulamp of indirecte verlichting)
 • Een leuk-ingerichte ruimte waar je privé en ongestoord kunt werken. Het is belangrijk dat je een rustige plek hebt om te kunnen cammen (basis)
 • Leuke, interessante accessoires om je werkplek mee in te richten
Koop seksspeeltjes om jouw webcamshow extra spannend te maken!
Koop seksspeeltjes om jouw webcamshow extra spannend te maken!

Benodigdheden bij het aanmelden als model

 • Een foto of scan van een identiteitsbewijs (bewijzen dat je minimaal 18 jaar bent)
 • Invullen van de nodig persoonsgegevens voor de administratie van het webcam bedrijf (naam, adres, bankrekening etc)
 • 5 minuten tijd om het formulier compleet in te vullen

Dit overzicht omvat de minimale benodigdheden om te starten met het werk als webcam model.

In het begin zijn deze dingen voldoende, maar heb je na een tijdje wat meer zekerheid of je dit werk voor vast wil gaan doen kun je investeren in betere spullen. Wij raden je in dit geval aan om de volgende artikelen te kopen.

 • Een snelle laptop of pc met een Core i7 of i5 processor, minstens 8GB RAM, een 120GB SSD hard drive, minimaal 32-bit videokaart en een draadloze muis een toetsenbord.
 • Een webcam (of twee) met hoge resolutie en zeer scherp beeld. Je kunt kijken naar de Logitech c920. Zorg dat je een webcam hebt met de mogelijkheid voor geluid (microfoon), want camsex met geluid is toch veel interessanter voor bezoekers!
 • Een internetverbinding via de kabel of glasvezel dat extra snelheid en betrouwbaarheid biedt. Met snelle wifi wordt het ook mogelijk om voor meerdere platforms tegelijkertijd te werken.
 • Professioneel sfeerverlichting. Meerdere lampen voor een optimale verlichting van je werkkamer

Heb ik veel technische kennis nodig?

Nee, technische kennis is niet nodig. Maak je geen zorgen over de technische aspecten van webcamwerk. Je hoeft absoluut geen computerexpert te zijn om van het webcamgirl platform van het chat platform te maken. Webcambedrijven, zoals Club Islive hebben het platform eenvoudig opgezet, zodat alle webcammodellen er makkelijk gebruik van kunnen maken. De bediening wordt door de meeste als zeer simpel en transparant ervaren.

Voor webcamgirl werk heb je geen technische kennis nodig
Voor webcamgirl werk heb je geen technische kennis nodig

Help met vragen en de techniek

Mocht je toch met (technische) vragen zitten, kun je altijd een beroep doen op het supportteam van het webcamplatform of contact opnemen met het team dat klaarstaat om modellen te helpen. Dit kan vaak via email of via een live chat via de site. Bij de meeste sites kan je je vraag gewoon in Nederlands stellen, dan krijg je ook antwoord in het Nederlands. Ervaren medewerkers staan altijd voor je klaar om je in geval van problemen of vragen te assisteren.

Het platform is eenvoudig te gebruiken

Het webcam platform is geschikt voor alle typen computers en webcams. Voor jou als webcamgirl is het simpelweg een kwestie van inloggen op je account van het platform en te starten met webcam werk!

Een rustige ruimte voor camgirl werk

Het voordeel van camgirl werk is dat je thuiswerkt of waar dan ook, als je maar een goede internetverbinding hebt. Toch kiezen de meeste camgirls om lekker vanuit huis te werken in hun eigen, vertrouwde omgeving.

Ongestoord kunnen werken is belangrijk. Als webcamgirl wil je niet tijdens een live chat gestoord worden door een kamergenoot of door je ouders!

Kies een rustige, sfeervolle plek om te werken
Kies een rustige, sfeervolle plek om te werken

Sfeervolle ruimte voor meer klanten

Klanten die in jouw chatbox komen willen je graag zien in een sfeervolle omgeving. Ga niet in een sombere, donkere ruimte zitten werken. Maak er werk van om de ruimte waar je werk leuk in te richten en op te zetten met goede, sfeervolle verlichting, zodat klanten alles kunnen zien en er een goed gevoel bij hebben.

Extra spullen voor een spannende webcam show

Veel cam girls kopen een aantal extraatjes om te dragen of gebruiken tijdens de chat. Op het lijstje van benodigdheden zie je dat seksspeeltjes handig zijn om te hebben. Een paar spannende speeltjes tijdens het live chatten kan wonderen doen voor je omzet, want mannen zijn hier dol op. Speeltjes gebruiken tijdens je shows, jezelf lekker verwennen achter de webcam zorgt dat de geilheid er vanaf straalt! Je kunt klanten zelfs opdrachten laten geven over wat ze graag willen zien. Dit maakt er een hele interactieve show van waar klanten graag lang naar kijken.

Naast sextoys kun je ook een paar sexy lingerie setjes kopen of een hele garderobe outfits die je tijdens het webcammen aan kunt doen. Als je elke keer in een ander setje op de webcam verschijnt is het ook een stuk interessanter voor klanten.

Anoniem cammen kan met deze spullen

Anoniem werken als camgirl is mogelijk en je kunt hier voor zorgen door een pruik op te doen, een brilletje of een andere vermomming. Je kunt zelfs verkleden als een typetje (verzorgster, meesteres) als je gaat cammen. Je kunt deze spullen kopen en gebruiken om er een spannende, maar toch anoniem, show van te maken!

Anoniem cammen kan met de juiste spullen
Anoniem cammen kan met de juiste spullen

Niet alleen spullen: belangrijke eigenschappen die je nodig hebt

Succesvol erotisch cammen is meer dan het hebben van de juiste apparatuur. Hoe je zelf overkomt achter webcam, hoe je omgaat met klanten en wat je uitstraalt tijdens het webcammen is ook belangrijk.

Naast de juiste spullen heb je deze dingen ook nodig

 • Vlotte babbel
 • Leuk uitziende, verzorgt uiterlijk
 • Vrije tijd om te cammen
 • Spontaan en geïnteresseerd overkomen
 • Kunnen luisteren naar klanten (verzoeken van klanten voldoen)
 • Niet al te preuts zijn en een beetje bloot durven
 • Om kunnen gaan met vervelende gasten
 • Een aangename persoonlijkheid dat bezoekers aantrekkelijk vinden
 • De wil en discipline om veel te werken
 • Simpel beginnen met webcamwerk
 • Pak het werken als camgirl simpel aan. Begin gewoon met de spullen die je al hebt en breidt het later uit. Door gewoon te beginnen kan je een echte carrière opbouwen, echt online geld verdienen voor ver in de toekomst. Het begint met de eerste stap: aanmelden en een start maken.

Er zijn vele soorten banen in de erotiek, maar starten met webcamwerk is erg laagdrempelig. De benodigdheden webcammodel zijn minimaal en goedkoop. Dat maakt het voor veel vrouwen erg makkelijk. Camgirl thuiswerk is eenvoudig werk waar je niet veel voor nodig hebt.

Veelgestelde vragen

Dit zijn een aantal veel gestelde vragen over webcam werk. Mensen die webcamgirl willen worden, hebben allen vaak de onderstaande vragen. Wij hebben deze vragen gepubliceerd, zodat jij snel antwoord kan vinden op de belangrijkste vragen en direct aan de slag kunt. Ga goed geïnformeerd beginnen aan een baan als camgirl.

Welke benodigdheden heb je echt nodig. Welke spullen zijn extra?

Een PC, webcam en internetverbinding zijn dingen die je zeker nodig hebt voor dit werk.

Is een computer met een Pentium processor goed genoeg voor webcammen?

Ja, maar de kans is groot dat een verouderde PC, zoals eentje met een Pentium chip, het niet meer zo goed trekt. Video beeld vergt veel kracht van de computer.

Wie kan cam girl worden?

Elke vrouw van 18+ kan webcamgirl worden. Je hoeft er geen supermodel type voor te zijn. Hoe je overkomt achter de webcam is belangrijker dan een perfect, maatje 36, uiterlijk!

Moet ik echt een goede webcam hebben?

Cammen voor geld betekent dat klanten betalen om je (naakt) te kunnen zien. Het hebben van een goede webcam is essentieel. Een goede webcam is belangrijk, maar het gaat er om wat je doet achter de webcam en hoe je overkomt.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen die een camgirl moet hebben?

Goede webcamgirls zijn lekker vlot, vrolijk, spontaan en kunnen lekker babbelen met klanten op de chat. Voor dit werk moet je wat durven en wat pit hebben. Gemotiveerde modellen die zich goed inzetten kunnen uitstekende verdiensten maken

Kan ik met twee webcams tegelijk werken?

Ja dat kan. Je kunt met speciale software een paar webcams tegelijkertijd aan hebben staan. Zo kun je videobeelden uit verschillende hoeken laten zien en op meerdere webcam sites tegelijk werken.

Software die je hiervoor kunt gebruiken heet ManyCam. Via deze link kun je hier meer over lezen: https://www.downloaden.nl/communicatie-chatten-bellen/manycam/

Kan ik mijn werk als webcamgirl op de tablet doen?

Nee, op dit moment is het niet mogelijk om als webcamgirl op de tablet te werken. Het is lastig om een webcam aan te sluiten op de tablet en vaak werkt het platform alleen met een up-to-date Windows systeem.

Hopelijk is werken op de tablet in de nabije toekomst wel mogelijk. Het zou handig zijn als camgirls op de tablet zou kunnen werken zodat ze nog vrijer zijn in waar ze kunnen werken.