verplicht-belasting-betalen-als-webcam-model

Een vraag die wij regelmatig krijgen is of webcamgirls ook belasting moeten betalen over de verdiende inkomsten. Hieronder de e-mail die wij onlangs hebben ontvangen. Deze is van Sonja uit Haarlem. Zij schrijft het volgende “Hallo! Ik ben sinds een paar weken webcamgirl en begin al aardig goed te verdienen met dit werk. Ik vraag me af of ik ook belasting moet betalen over hetgeen wat ik verdien? Hoeveel moet ik dan afdragen aan belastingen?


Ik heb gelezen dat wanneer ik boven een bepaald bedrag per maand verdien (bovengrens – dat ligt aan hoeveel je verdient + je overige inkomsten) dat ik rond de 40 % belasting moet betalen. Naast mijn werk als webcamgirl studeer ik ook nog en ik loop dan ook het gevaar dat ik mijn studiefinanciering terug moet betalen. Mijn overige inkomsten zijn de studiefinanciering, zorgtoeslag en ik heb een bijbaantje op de zaterdag waar ik een beetje mee bijverdien, maar niet veel. Ik graag willen weten: wat is het bedrag waar je niet boven uit mag komen – de maximale bijverdiensten grens van de belasting? Hoeveel belasting moet ik betalen en hoe gaat dat in zijn werk? En als ik belasting zou moeten betalen, kan ik daar op een manier onderuit komen? Alle informatie over bijverdienen als camgirl en belasting betalen zou ik graag willen hebben. Hartelijk bedankt! Groetjes, Sonja”

Als webcamgirl belasting betalen – het antwoord

Dit is het abelasting betalen als webcamgirlntwoord op deze vraag over belasting betalen als webcam girl: “Beste Sonja, In mijn gevarieerde klantenkring heb ik ook een webcamgirl, hoewel je gezien haar leeftijd hier eerder kunt spreken van een webcamwoman (waarom denkt men toch altijd dat boekhouder een saai beroep is?). Betaalde telefoongesprekken zonder camera behoren ook tot het dienstenpakket.

Je moet de inkomsten in ieder geval opgeven. Of je er ook belasting over moet betalen, ligt aan de hoogte van je totale inkomsten.

In het geval van mijn klant worden de inkomsten per week uitbetaald, zonder fiscale of sociale inhoudingen. Ik geef deze inkomsten in de aangifte inkomstenbelasting op als “Inkomsten uit overig werk”. Daarbij kunnen (onder voorwaarden) ook kosten worden afgetrokken, zoals make-up en kleding (voor zover daar in het onderhavige geval sprake van is).

Voor de studiefinanciering mag je in 2014 maximaal € 13.729,80 bijverdienen. Zie DUO bijverdienen. Zorgtoeslag geldt niet als inkomsten.

Je gaat pas belasting betalen als je totale inkomsten (per jaar) boven de circa € 5.820 uitkomen. Bijvoorbeeld bij een inkomen van € 8.000 betaal je € 812 belasting, bij een inkomen van € 12.000 betaal je € 1.764 belasting (gebaseerd op het belastingprogramma van 2013). De belasting die al op het salaris van je bijbaan wordt ingehouden, gaat hier nog van af.
Daarnaast betaal je over je “Inkomsten uit overig werk” 5,4% premie ZVW (zorgverzekeringswet)”

Bron: Antwoord geschreven door Lex van Roode op 2-5-2014 – www.lexicom-administratie.nl

! Let op: Ga niet alleen uit van de informatie in dit bericht. Voor ieder model is de situatie anders en gelden er andere voorwaarden of regels. Wij adviseren sterk om je eigen informatie in te winnen bij de Belastingdienst zelf. De Belasting dienst is altijd bereikbaar en kan alle vragen beantwoorden. Als je ze belt hoef je niet precies te vertellen wat voor werk je doet – dat is iets wat ze niet hoeven te weten en zeer persoonlijk is. Geef wel aan dat je ‘via internet’ inkomsten maakt. Je kunt ook gewoon zeggen dat je geld verdient met een website oid.

Tags: belasting eenmanszaak, belasting ondernemers, belastingdiens, belastingdienst ondernemers, bijverdienen belasting, extra geld verdienen, geld bijverdienen, geld verdienen thuiswerk, gratis geld, inkomstenbelasting, inkomstenbelasting berekenen, online geld verdienen betrouwbaar, snel geld verdienen student, snel geld verdienen thuiswerk, thuis geld verdienen, webcam girls
webcam model